9 August 2012

Absolventii de finante, cei mai cautati de companii



Studentii si absolventii unei facultati cu profil economic sau financiar sunt cei mai cautati de catre angajatori, potrivit unui sondaj de opinie derulat de site-ul de recrutare BestJobs.

Astfel, 35% dintre respondenti au marturisit ca vor realiza angajari in domeniul Finante, in timp ce 29% sunt interesati de sectorul IT/Telecom. Cele mai slabe perspective de angajare se anunta in sectorul Sanatate, unde numai 7% dintre companiile participante la sondaj au anuntat ca vor recruta in perioada urmatoare.

In ceea ce priveste volumul recrutarilor, 47% dintre respondenti nu cunosc inca numarul viitorilor angajati, in timp ce aproape 30% au mentionat ca vor angaja doar pe pozitii cheie. 23% dintre respondenti sustin insa ca vor avea un volum mare de angajari.

Pentru aceste companii absolventii de facultate prezinta interesul cel mai ridicat, in proportie de 66%, urmati de cei care sau terminat doar liceul, 12%, in timp ce 55% dintre respondenti sustin ca nu conteaza pregatirea teoretica, atat timp cat viitorul angajat are experienta necesara.

In prezent, pe site-ul BestJobs sunt active peste 16.000 de locuri de munca, cele mai multe dintre acestea regasindu-se in domeniile Vanzari, IT/Telecom, Servicii, Finante si Inginerie.

"La mare cautare se afla la ora actuala persoane cu un nivel al experientei entry-level (75%) si fara experienta (63%), in timp ce pentru candidatii cu mai multi ani de experienta sunt valabile 39% dintre anunturi, iar pentru cei cu experienta in management 27% dintre acestea. De notat este faptul ca un loc de munca se poate ragasi pe mai multe nivele de experienta", potrivit BestJobs.

Referitor la studiile superioare, 52% dintre participantii la sondaj sustin ca nu este important daca angajatul a absolvit sau nu o facultate in domeniul in care vrea sa lucreze, in timp ce 100% dintre acestia afirma ca nu vor respinge candidatii ce au absolvit o universitate particulara.
Studentii au si ei mari sanse sa isi gaseasca un loc de munca in intervalul urmator Astfel, 35% dintre respondenti sunt deschisi sa angajeze studenti sau persoane fara experienta, in timp ce 17% dintre acestia nu vor angaja decat studenti in ani terminali, iar alti 17% vor angaja persoane fara experienta doar ca stagiari sau interni.

Si pentru rasplatirea angajatilor si a eforturilor depuse de acestia, 55% dintre angajatori intentioneaza ca in viitorul apropiat sa ofere programe de training sau teambuilding.

Sondajul a fost derulat pe site-ul BestJobs in perioada iulie 2012, pe un esantion de 84 de companii.

Sursa foto: freedigitalphotos.net



Citeste si