26 Mai 2006

Metrorex are datorii la furnizorii de servicii peste 40 milioane euro

ALSTOM Transport Romania anunta declansarea operatiunilor de suspendare a serviciilor executate pentru operatorul metroului bucurestean, ca urmare a neefectuarii de catre Metrorex a platilor datorate companiei pentru ultimele 10 luni de activitate, precum si a altor plati restante pentru primii doi ani de contract, care insumeaza peste 40 milioane de Euro.

Aceasta decizie a fost luata in conformitate cu prevederile contractuale si ca urmare a intrarii in vigoare a notificarii de suspendare a serviciilor transmisa Metrorex in data de 16 mai. Decizia presupune o incetare graduala a activitatilor, pana la limita inferioara permisa de lege, conform celor stipulate in contractul semnat de catre cele doua companii in 2003.

Serviciile prevazute in contractul incheiat acum doi ani intre cele doua parti reprezinta activitati de intretinere care privesc siguranta circulatiei vagoanelor de metrou, respectiv mentenanta preventiva si colectiva a vagoanelor, mentenanta si reparatii pentru sub–ansamblurile principale, mentenanta pentru vehiculele auxiliare, curatenia (interioara si exterioara) a vagoanelor. Durata contractului era initial de 15 ani (semnat in 2003, servicii incepand din iulie 2004), iar valoarea acestuia se ridica la aproape 240 milioane euro.



Citeste si