Mihaela Matei, HR Ursus: Ne-am transformat din analisti ai cifrelor in specialisti in recunoasterea meritelor
Mihaela Matei a explicat cum s-a schimbat zona de recompensare si recunoastere in cadrul Ursus Breweries pentru a creste angajamentul oamenilor.
"Ne-am transformat din analisti ai cifrelor in specialisti in recunoasterea meritelor", spune Matei, adaugand ca "angajamentul aduce cu sine oameni mandri ca lucreaza in organizatie si nu doar pachetul salarial e important, ci si o cultura sanatoasa, o comunicare clara si transparenta.
Cum s-a implementat sistemul de recunoastere a meritelor in Ursus Breweries? "Am recreat cultura organizationala astfel incat managerul sa fie din nou prezent in echipa lui. Il invatam sa zica din nou multumesc. De asemenea, am revizuit sistemul de bonusare pentru forta de vanzari si pe cel pentru management, pe baza unor obiective mai clare. Am creat si vizite pe teren pentru manager, ca sa isi cunoasca oamenii de vanzari si sa inteleaga nevoile lor din piata", a enumerat Mihaela Matei.
Printre elementele din sistemul implementat la Ursus se numara si un registru pentru cadouri, unde fiecare scrie ce cadouri au primit si astfel punem accentul pe integritate.
"Important este sa nu uitam sa fim creativi, sa mergeti cu ideile prin organizatie si sa vedeti ce puteti schimba", a mai spus Mihaela Matei.