15 Iunie 2006

RTC negociaza cu trei mari jucatori vanzarea diviziei de transport si logistica



RTC Holding negociaza trei mari investitori strategici vanzarea unui pachet de actiuni la divizia de transport si logistica TCE.
Astfel, compania de cargo si curierat TCE Logistica, membru RTC Holding, a devenit, de curand, un punct de atractie pe harta logisticienilor europeni interesati sa intre pe piata din Romania dupa aderarii la Uniunea Europeana.

Contactati de Wall-Street, reprezentantii RTC nu au precizat care sunt investitorii strategici si nici nivelul pachetului de actiuni, mentionand ca acest nivel este inca negociabil.

Divizia de logistica TCE a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 6,5 mil. euro.

Companii din Franta, Germania si Austria s-au aratat interesate de preluarea TCE Logistica. Sorin Sofian, managerul general al companiei, declara ca “TCE este foarte interesant pentru companiile de logistica si curierat din Europa datorita avantajului sau concurential: unul din putinii logisticieni din Romania capabili sa ofere servicii performante atat pe segmentul de plicuri si coletarie, cat si pe cel de cargo si grupaj (LTL)”.
Discutiile pentru vanzarea TCE Logistica sunt intr-o faza incipienta; pana la sfarsitul anului este posibil ca tot mai multi operatori europeni sa isi formuleze interesul pentru piata romaneasca de logistica.

In vederea pregatirii unei eventuale vanzari, TCE Logistica isi consolideaza pozitia detinuta pe piata prin investitii necesare modernizarii sistemului de comunicatii si monitorizare a vanzarilor. In urmatoarele 3 luni, compania va aloca 200 mii euro pentru dotarea flotei auto cu sisteme GPS (coroborat cu un soft de rutare) si pentru implementarea sistemului de cod de bare si tracking online.
Sistemul este realizat cu ajutorul unui soft dedicat, dezvoltat de Sistec-SBsol, membru RTC Holding, si face parte dintr-un proiect mai amplu, care include si incorporarea unei linii de sortare semiautomata pentru colete. Sistemul permite clientului sa urmareasca “starea” in care se afla coletele sale (intre expeditie si destinatie). Softul rezolva si problema facturarii, generata acum automat de sistem.

Sorin Sofian, directorul general TCE, considera ca: “Dupa ce am testat un astfel de sistem, am reusit sa reducem costurile cu aproximativ10-15% prin optimizarea rutelor, un management mai eficient si un control mult mai precis al flotei. Ne-am decis sa demaram investitia pentru a deveni cat mai competitivi pe piata”.

Celor doua programe investitionale sustin strategia de dezvoltare a TCE Logistica, compania avand ca obiectiv realizarea unei cifre de afaceri de 11 milioane euro pana la sfarsitul 2006 – o crestere de 70% fata de anul precedent.

Aceasta evolutie financiara sporeste atractivitatea companiei fata de potentiali investitori strategici: “Activitatea de transport (colete si curierat) devine din ce in ce mai mult o activitate internationala. Noi avem cele mai bune competente posibile in dezvoltarea transportului national, dar fara o legatura cu marii jucatori internationali. Dupa integrarea in UE, am pierde o importanta sansa de dezvoltare si, din acest motiv, s-a decis vanzarea TCE. Suntem in discutii cu 3 mari companii europene in domeniu si in urmatoarele luni vom incepe negocierile”, explica Sorin Sofian, managerul general al TCE.



Citeste si