28 Octombrie 2013

Producatorii de carne: Reducerea TVA ne-ar scoate din foame



Producatorii de carne din Romania sustin ca o reducerea a TVA la carne, pe modelul aplicat in industria de panificatie, ar avea efecte benefice atat pentru consumatori cat si pentru jucatorii din aceasta piata.

“Reducerea TVA ne-ar scoate din foame. Cel mai simplu ar fi ca TVA sa se incaseze la cumparatorul final”, spune Irina Cernat, director general Pestisorul de aur.

La randul sau, Iulian Pasare, director general al Chemtech, sustine ca o reducere a TVA va atrage o scadere a pretului produsului final si implicit va stimula consumul.

In replica, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a explicat ca nu este suficienta micsorarea TVA pentru a scadea evaziunea, ci este nevoie si de masuri adiacente.

Evaziunea pe TVA in domeniul carnii si produselor din carne a fost, in 2011, de 230 milioane de euro, in conditiile in care o buna parte din produse si materie prima au disparut imediat de pe piata dupa majorarea taxei.



Citeste si