28 Iunie 2006

Scandia, investitie greenfield de peste 15 mil. de euro

Scandia Cons, producator de mezeluri din Sibiu, a demarat recent constructia unei noi fabrici in zona, investitie « greenfield » care se ridica la peste 15 mil. de euro. Noua unitate va produce mezeluri in nume propriu si conserve de carne sub licenta Scandia Romana, lider national pe piata conservelor din carne, producator al cunoscutelor marci pate Sibiu, pate Bucegi si Cardinali.

Finantarea proiectului se realizeaza din surse proprii, completate de fonduri Sapard in valoare de 2 mil de euro, obtinute de catre compania Scandia Cons. Echipamentele si procesele de productie din aceasta unitate vor fi in conformitate cu standardele internationale de management al calitatii si de siguranta in industria alimentara.

Constructia este amplasata in zona de nord-est a orasului Sibiu si va avea o suprafata utila de peste 17.000 metri patrati. Pe 25 iunie s-a pus piatra de temelie a fabricii, in cadrul unei ceremonii restranse. Estimata a fi finalizata in primavara anului 2007, noua constructie va permite si extinderea vanzarilor companiei Scandia Romana ale carei capacitati de productie au devenit insuficiente ca urmare a cresterii sustinute din ultimii ani.



Citeste si