13 Iunie 2014

Cererea de intrare in insolventa a FC Dinamo, admisa de Tribunalul Bucuresti



Cererea societatii care administreaza clubul FC Dinamo de deschidere a procedurii de insolventa a fost admisa, joi, de Tribunalul Bucuresti, care a stabilit termenul pentru continuarea procesului la 10 septembrie.

"Admite cererea debitorului FC Dinamo 1948. Deschide procedura generalã a insolvenþei. Termen pentru continuarea procedurii la 10.09.2014. Desemneazã administrator judiciar pe CII Dascãl Cãtãlin Andrei care va îndeplini atribuþiile prevãzute de art. 20 raportat la art. 49 al.1 lit. a din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenþei, cu o remuneraþie de 1500 lei din averea debitorului.", se aratã în soluþia pronunþatã de Tribunalul Bucureºti, informeaza Mediafax.

Miercuri, a avut loc al doilea termen în dosarul înregistrat la 13 mai, la Tribunalul Bucureºti, prin care clubul condus de Ionuþ Negoiþã solicita deschiderea procedurii de insolvenþã. FC Dinamo este al ºaselea club de Liga I care solicitã intrarea în insolvenþã în ultimii doi ani, dupã FC Rapid, Gloria Bistriþa, Universitatea Cluj, Oþelul Galaþi ºi FC Vaslui.

Comisia pentru acordarea licenþei cluburilor a retras, la 21 mai, licenþa clubului Dinamo pentru participarea în competiþiile de club UEFA în sezonul 2014-2015 la solicitarea directorului Administraþiei de Licenþiere din cadrul FRF, Viorel Duru. Ulterior, la 28 mai, Comisia de Apel a Administraþiei de licenþiere a FRF a respins memoriul grupãrii FC Dinamo prin care contesta retragerea licenþei.

Conform legislaþiei UEFA un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se aflã în insolvenþã. UEFA permite înscrierea cluburilor în competiþiile pe care le organizeazã dupã un an de la încheierea acestei proceduri. Formaþia condusã de Flavius Stoican a ocupat poziþia a patra în clasamentul Ligii I la finalul sezonului, loc care îi permitea sã participe în turul doi preliminar al Ligii Europa, ediþia 2014-2015. Urmãtoarea echipã în clasament care deþine licenþã pentru cupele europene este CFR Cluj.



Citeste si