16 Iulie 2014

Licitatia pentru transportul carbunelui CE Hunedoara: CFR Marfa a castigat un contract de 44,6 mil. lei



Licitatia pentru transportul carbunelui CE Hunedoara a fost castigata de CFR Marfa, pentru un contract de 44,6 milioane lei fata TVA (10 milioane euro).

Complexul Energetic Hunedoara a confirmat astfel informatia publicata in 9 iulie, potrivit careia CFR Marfa a fost desemnat castigatorul contractului. La negocieri au participat CFR Marfa cu terti sustinatori Consal, Irlu si Agentia Lukom-A-Romania, precum si Grup Feroviar Roman, detinut de omul de afaceri Gruia Stoica, cu tert sustinator Grampet si subcontractant Servtrans Invest, informeaza Mediafax.

Grup Feroviar Roman a fost declarat in iunie 2013 castigator in procesul de privatizare a CFR Marfa, insa vanzarea pachetului majoritar de actiuni la compania de stat nu a putut fi finalizata pana la termenul limita, 14 octombrie, pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei. Compania CFR Marfa, controlata de stat prin Ministerul Transporturilor, este cel mai mare transportator feroviar de marfa local, secondat de Grup Feroviar Roman.



Citeste si