3 Octombrie 2014

CFR: contract de 140 mil. euro pentru lucrari pe sectorul Sighisoara - Simeria



CFR a semnat un contract in valoare de 617,8 milioane lei (140 milioane euro), inclusiv TVA, cu asocierea Alstom Transport - Alcatel Lucent Romania, pentru lucrari pe sectorul ferovar ighisoara - Coslariu - Simeria.

Acordul vizeaza lucrari de instalatii de semnalizare, ERTMS, GSM-R, centralizare electronica si centrul de control operational Simeria pe intregul sector feroviar. Valoarea contractului este de 498,29 milioane lei, fara TVA, finantarea fiind asigurata cu fonduri europene (85%) si bani de la bugetul de stat, se arata intr-un comunicat al administratorului retelei feroviare, arata Mediafax.

Durata de valabilitate a contractului este de 40 luni pentru executia lucrarilor, la care se adauga o perioada de garantie de doi ani. Rezultatul procedurii de atribuire a fost contestat in perioada ianuarie 2013 - iulie 2014, atat la CNSC, cat si la Curtea de Apel Bucuresti.

CFR a mai primit oferte pentru acest proiect din partea Thales System Romania si a consortiului Bombardier Germania-Huawei Technologies-Remarul 16 Februarie-Spiact Craiova.



Citeste si