7 Octombrie 2014

Vrem mai multi business angels in Romania? Iata ce este de facut



Investitiile de tip business angel din Romania nu sunt inca reglementate, iar principala carenta a unei propuneri legislative, aflata in dezbatere publica, este faptul ca investitorii sunt scutiti de impozite in momentul in care ies din afacere, insa nu au nicio facilitate in cazul in care compania finantata da faliment, sustine Peter Barta, director executiv al Fundatiei Post Privatizare.

"In Marea Britanie, de exemplu, daca firma pe care ai finantat-o ca business angel a dat faliment, esti scutit de impozit pentru suma pe care ai investit-o intrucat poti sa-ti faci o deducere fiscala la sfarsit de an, avand in vedere ca-ti asumi totusi un risc", spune Peter Barta, in cadrul WALL-STREET 360. De altfel, el da exemplul unui studiu realizat in Marea Britanie si in Portugalia, din care reiese ca o motivatie puternica pentru un investitor privat, atunci cand investeste intr-o companie, este legata de facilitatile fiscale pe care le obtine. Astfel, nu este neaparat important scutirea de impozitul de profit pentru sumele castigate, ci obtinerea unei deduceri fiscale pentru suma pierduta.

Emisiunea WALL-STREET 360, difuzata in fiecare zi la ora 12:30, consta intr-o serie de analize de business. Saptamana 6-10 octombrie, dedicata comertului electronic, este realizata in parteneriat cu Volksbank.



Citeste si