8 Octombrie 2014

Ce inseamna Petrotel Lukoil pentru Romania: 3.500 de locuri de munca si unul dintre cei mai mari exportatori. Alekperov a mai vrut sa o inchida



Rafinaria Petrotel-Lukoil, situata langa Ploiesti, angajeaza circa 470 de salariati, insa pe intreaga platforma lucreaza aproximativ 900 de salariati. Indirect, pe orizontala, alte 2.500 de locuri de munca si in jur de 100 de firme depind direct de activitatea unitatii, societatea fiind si unul dintre marii exportatori ai Romaniei.

Conducerea Lukoil, grup controlat de catre oligarhul rus Vagit Alekperov, a dat ordinul pentru inchiderea rafinariei Petrotel din Ploiesti. Compania nu a depus notificari privind concedieri colective, insa reprezentantii sai au anuntat Garda de Mediu asupra opririi activitatii rafinariei, fara a preciza insa nici durata intreruperii, nici motivul. In plus, procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au instituit ieri sechestrul pe titeiul, carburantii sau aditivii detinuti de catre Petrotel Lukoil la societatea de stat Oil Terminal, pana la acoperirea sumei de 1,039 miliarde de lei, cat reprezinta prejudiciul anchetat de catre oamenii legii.

Citeste articolul integral pe Adevarul.



Citeste si