23 Octombrie 2014

Arctic aduce un turc in locul Monicai Iavorschi



Arctic, cel mai important jucator de pe piata electrocasnicelor din Romania, are un nou director general in persoana lui Hasan Ali Yardimci, acesta venind in locul Monicai Iavorschi.

Noul director general a preluat conducerea operatiunilor locale incepand cu luna octombrie. Monica Iavorschi a fost promovata in cadrul grupului de care apartine compania, grupul Arçelik, in functia de international marketing director.
Yardimci s-a alaturat grupului Arçelik in anul 2009 ca director de planificare strategica si dezvoltare in afaceri. In timpul mandatului sau, a avut o contributie importanta in deschiderea unor noi piete in zone precum Africa, Asia si Pacific, prin conceperea unor initiative de greenfield, fuziuni si achizitii.

Inainte de Arçelik, Hasan Ali Yardimci a lucrat in domeniile de consultanta strategica, retail si bunuri de larg consum in cadrul unor companii precum McKinsey & Co si Sears Holdings. Yardimci detine o diploma MBA in cadrul Scolii Kellogg de Management de la Universitatea Northwestern din Statele Unite ale Americii si o licenta in inginerie mecanica obtinuta la Universitatea Boğaziçi din Turcia.

In timpul mandatului sau, Monica Iavorschi a reusit sa transforme Arctic intr-una dintre cele mai competitive companii din Romania, cu o cota de piata de 35%, si intr-unul dintre cei mai importanti exportatori romani. In noua sa pozitie, ea va fi responsabila de strategia globala de marketing si operatiuni din cadrul grupului Arçelik.

Absolventa a Facultatii de Cibernetica din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, Monica Iavorschi si-a inceput activitatea profesionala ca instructor de informatica. Ulterior, timp de trei ani a lucrat in cadrul companiei Avon Romania, acumuland experienta de customer service si de analiza financiara.

In anul 2001 s-a alaturat echipei Arctic in calitate de marketing manager, pozitie pe care a ocupat-o timp de doi ani. In anul 2004 a preluat functia de director de marketing si vanzari, iar din 2008 a fost numita director general al companiei.



Citeste si