21 Noiembrie 2014

Centrofarm a platit datoria catre Mediplus. Cererea de intrare in insolventa, retrasa



Farmaciile Centrofarm au achitat datoriile pe care le aveau catre distribuitorul de medicamente Mediplus si pentru care acesta ceruse instantei intrarea retelei in insolventa, astfel ca distribuitorul a retras joi cererea, a declarat Veronica Dobre, PR manager al grupului A&D Pharma, scrie Mediafax.

"Centrofarm si-a achitat datoria catre Mediplus, iar astazi ambele parti au depus cereri pentru retragerea cererii de intrare in insolventa, asa este procedura. Cu toate acestea litigiul va continua", a aratat Dobre.

Distribuitorul de medicamente Mediplus, parte a grupului farmaceutic A&D Pharma, a cerut in 17 noiembrie insolventa retelei de farmacii Centrofarm, potrivit datelor de la Tribunalul Bucuresti. Cererea are ca termen 9 februarie 2015.

Mediplus, cel mai mare distribuitor farmaceutic de pe piata romaneasca, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 3,14 miliarde lei (706 milioane euro) si un profit net de 63 milioane lei (14,1 milioane euro). Grupul A&D Pharma, controlat de oamenii de afaceri Walid Abboud, Roger Akoury, Ludovic Robert si Michel Eid, detine si lantul de farmacii Sensiblu.

Centrofarm opereaza o retea de peste 50 de farmacii si a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 106,8 milioane lei (24,2 milioane euro), cu 21% mai redusa comparativ cu nivelul din 2012, si a ramas pe pierderi, de 12 milioane lei (2,7 milioane euro), in scadere de la 17 milioane lei (3,7 milioane euro). Centrofarm este controlata de firma General Farma Invest.



Citeste si