8 Mai 2015

Stem Sure a stocat in Danemarca peste 8.000 probe de celule stem din Romania



Banca scandinava Stem Sure a recoltat si a stocat in Danemarca, per total, mai mult de 8.000 de probe de celule stem recoltate la nasteri in Romania, in cei sase ani de activitate pe piata locala de profil.

"Piata de celule stem din Romania a inceput sa se maturizeze. Anul 2015 a inceput extrem de bine pentru Stem Sure. Inregistram o crestere de peste 20% a numarului de clienti. Viitorii parinti au devenit mai constienti de importanta pe care o are alegerea unei banci de celule, de care la un moment dat ar putea depinde sansa la sanatate a copiilor lor", a declarat Bogdan Ivanescu (foto), presedintele Stem Sure.

In cei sase ani de activitate, Stem Sure a stocat in Danemarca, per total, mai mult de 8.000 de probe de celule stem recoltate la nasteri in Romania. Referitor la evolutia cifrei de afaceri a Stem Sure, Bogdan Ivanescu a afirmat ca anul trecut banca de celule stem a inregistrat un avans de 5% comparativ cu anul precedent, raportand afaceri de 1,2 milioane de euro.

"In anul 2014, am atins un procent de crestere de 5%, fata de anul anterior, realizand o cifra de afaceri de peste 1,2 milioane euro. Si in acest an vom continua sa crestem, daca ne uitam la evolutia pe care am avut-o in prima parte a anului. Cel mai probabil, avansul inregistrat in 2015 va fi unul cu doua cifre", a mai spus presedintele Stem Sure.

Stem SURE este membru fondator al Asociatiei Romane a Bancilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS). Piata locala de celule stem se ridica, la momentul actual, la aproximativ 15 milioane de euro, trendul fiind unul ascendent in ciuda scaderii ratei natalitatii in Romania, informa anul trecut ARBACS.

Preturile pe piata locala pentru o recoltarea de celule stem variaza intre 700 si 1.100 euro. Serviciile includ recoltare, transport, testare, procesare si crioprezervare. In ceea ce priveste costurile anuale pentru stocarea celulelor stem acestea sunt cuprinse intre 50 si 110 euro, in functie de modul de stocare ales sau tara in care sunt pastrate probele. In Romania se fac anual aproximativ 14.000 de recoltari de celule stem din cordonul ombilical, dintr-un total de 200.000 de nasteri anual.

Sangele cordonului ombilical contine celule stem unice, care pot fi recoltate imediat dupa nastere. In ultimii 25 de ani, acest tip de celule a fost folosit in peste 30.000 de transplaturi in intreaga lume, contribuind la tratarea a aproximativ 80 de boli, intalnite atat in cazul adultilor, cat si in cel al copiilor.



Citeste si