16 Iunie 2016

Inca o firma din Green Group primeste granturi norvegiene pentru colectarea gunoiului



Firma GreenWEEE, din Green Group, a primit o co-finantare de 1,1 milioane euro din partea Guvernului Norvegiei pentru infrastructura de coletare a deseurilor. GreeenWEEE colecteaza deseuri de sticla si de aparate electrice si electrocasnice. Banii au fost destinati proiectului SIGUREC, pe care Green Group a inceput sa il dezvolte inca din 2012.

„Proiectul va fi implementat in Romania cu scopul de a imbunatati infrastructura de colectare SIGUREC si de a dezvolta infrastructura de preluare a deseurilor de sticla si electrice si electronice de la diverse categorii de generatori: locatii HORECA, clienti industriali, retaileri, societati comerciale cladiri de birouri cat si de la populatie”, potrivit unui comunicat al companiei.

In acest an, o alta firma din Green Group, respectiv GreenTech, a aprimit tot de la Guvernul norvegian o finantare de 1 milion de euro pentru colectarea PET-urilor.

Valoarea totala a proiectului derulat de GreenWEEE este de 2,6 milioane de euro, iar gestionarea lui creeaza 70 de locuri de munca. Proiectul de finantare este administrat de Innovation Norway, un instrument al Guvernului norvegian privind dezvoltarea intreprinderilor si a industriei.

Banii au fost folositi pentru achizitionarea a 32 de camioane pentru colectarea deseurilor, 430 de containere abroll pentru depozitare si transportul deseurilor electrice si electronice, 2 incarcatoare frontale Wolla (pentru sticla) si 900 de containere pentru colectarea selectiva a sticlei (din metal si din plastic).

Green Group urmeaza sa treaca in proprietatea companiei Green Holdings Limited, din grupul Abris. Romgreen Universal Limited detine pachetele majoritare de actiuni la societatile care fac parte din Green Group si care se ocupa de colectarea si reciclarea deseurilor.

Green Group, cea mai mare afacere de reciclare a deseurilor din Europa de Sud – Est, proceseaza deseuri de tip PET, electrice si electronice, dar este si cel mai mare operator al unei linii de procesare a deseului de sticla.

Compania a raportat, in 2015, venituri consolidate de peste 90 milioane de euro si se bazeaza pe investitii in infrastructura de colectare si reciclare deseuri din Romania, Serbia si Macedonia.



Citeste si