22 Iunie 2016

Hidroelectrica a castigat un nou contract de furnziare a energiei catre RATB



Producatorul de electricitate Hidroelectrica va furniza energie de aproape 39 milioane de lei catre RATB. Acesta este al doilea contract dintre cele doua parti incheiat in luna iunie, precedentul avand o valoare de 56 milioane de lei.

“Valoarea estimata initial a contractului a fost de 42,2 milioane de lei, fiind atribuit in final la pretul de 38,8 milioane de lei, in conditiile in care criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut”, se arata intr-un comunicat al Hidroelectrica.

Pentru contractul cu Regia Autonoma de Transport Bucuresti s-au batut unele dintre cele mai mari firme de furnizare a electricitatii din Romania, precum Electrica Furnizare, CEZ Vanzare, Tinmar Energy, E.ON Energie Romania sau Romelectro.

Contractul va presupune livrarea de catre Hidroelectrica a aproape 100.000 MWh de electricitate si va avea o durata de un an, urmand sa expire in 30 iunie 2017.

Hidroelectrica a fost in insolventa in perioada iunie 2012 – iunie 2013, insa a reintrat in procedura de reorganizare judiciara in februarie 2014.
Desi tribunalul ar fi trebui sa decida daca iese in insolventa sau intra in faliment inca in 8 iunie, judecatorii au amanat acest moment de doua ori. Marti, 21 iunie, 2016, judecatorii ar urma sa se intalneasca iar sa discute acest aspect.

Hidroelectrica a inregistrat in primele cinci luni ale acestui an o cifra de afaceri de 1,29 miliarde lei, in scadere cu 18% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce profitul brut a scazut cu 12%, la 560 milioane lei, ca urmare a reducerii productiei si a preturilor mici din piata.

Compania este controlata de stat, prin Ministerul Energiei. Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie, avand anul trecut o pondere de 27,11% din total, in scadere de la 31,27% in 2014.



Citeste si