22 Noiembrie 2006

Petrom va investi trei miliarde euro pentru asigurarea resurselor energetice



Petrom anunta ca va investi peste trei miliarde de euro in asigurarea de resurse energetice in Romania si va colabora cu autoritatile pentru ameliorarea efectelor sociale generate de alinierea la piata energetica europeana, se arata intr-un comunicat al companiei.

"Cresterea securitatii furnizarii de energie pentru Romania reprezinta o dorinta comuna. Petrom va investi mai mult de trei miliarde de euro in asigurarea de resurse energetice pentru Romania si va contribui la diversificarea furnizarii (surse suplimentare pentru aprovizionarea cu gaze naturale prin intermediul proiectului Nabucco, cat si extinderea activitatilor de explorare si productie pe plan international)", precizeaza reprezentantii companiei.

In ceea ce priveste alinierea la piata Uniunii Europene, Petrom este pregatit sa colaboreze cu Guvernul Romaniei si analizeaza diverse posibilitati de ameliorare a efectelor sociale generate de aceasta aliniere asupra populatiei Romaniei, se mai arata in comunicatul de presa.

Mai mult, compania petroliera anunta ca doreste sa se implice in conceptul general si in strategia nationala de energie.



Citeste si