16 Ianuarie 2007

Concurenta analizeaza preluarea unor active Kraft Foods de catre Kandia Excelent

Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea prin care societatea Kandia Excelent va dobandi controlul asupra unor active legate de fabricarea de produse zaharoase, detinute de Kraft Foods Romania SA, a anuntat institutia.

"Analiza vizeaza posibile efecte anticoncurentiale ale concentrarii economice notificate, pe piata romaneasca a produselor zaharoase", se precizeaza in comunicatul Consiliului Concurentei, care face o analiza a operatiunii in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.

"Activitatea care va fi preluata de Kandia Excelent a facut obiectul deciziei Consiliului Concurentei nr. 41/08.03.2005 privind autorizarea dobandirii controlului asupra activelor aferente fabricarii de produse zaharoase ale Kraft Foods de catre Wm. Wrigley Jr. Company. Desi a fost autorizata pe teritoriul Romaniei, tranzactia nu s-a mai perfectat", se mai afirma in comunicat, potrivit NewsIn.

Kandia Excelent, membra a grupului Kandia NV, este o societate romaneasca pe actiuni, care are ca obiect principal de activitate fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei si a produselor zaharoase. Kraft Foods Romania, membra a grupului Altria, este o societate romaneasca pe actiuni, care are ca obiect principal de activitate, de asemenea, fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei si a produselor zaharoase. Grupul Altria mai este prezent pe piata romaneasca prin societatea Philip Morris Romania SRL, activa in industria tutunului.

Potrivit prevederilor legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal operatiunile de concentrare economica care depasesc pragurile valorice prevazute de legea concurentei. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune, care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane euro.



Citeste si