8 Noiembrie 2022

Vodafone: Nu a fost cheltuit niciun euro din PNRR pentru digitalizare. Greu de imaginat cum vom reuși într-un timp atât de scurt



Un reprezentant Vodafone acuză faptul că până în prezent nu a fost cheltuit niciun euro din banii PNRR pentru digitalizare, asta în vreme ce componenta C7 referitoare la acest subiect anunța un buget de 1,8 miliarde euro pentru acest sector, de departe cea mai semnificativă contribuție din toate cele prevăzute în PNRR.

Realitatea în care suntem astăzi este că, până în prezent, nu a fost cheltuit niciun euro din Planul Naţional de Redresare din Rezilienţă (PNRR) pentru digitalizare şi e foarte greu să ne imaginăm că, într-un timp atât de scurt, vom putea să absorbim sume atât de mari, având în vedere capacitatea de livrare pe care o au toate companiile din România, a afirmat, într-o conferinţă de specialitate, Mihnea Rădulescu, Business Director, Vodafone România, conform Agerpres.

"Banii, din punctul meu de vedere, sunt infiniţi. De ce? Pentru că e foarte greu să ne imaginăm că, într-un timp atât de scurt, vom putea la nivelul ţării să absorbim sume atât de mari pentru digitalizare, având în vedere că niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva în România şi capacitatea de livrare pe care o au toate companiile puse la un loc din România, în momentul ăsta", a subliniat Rădulescu.

La aceeaşi conferinţă, Florin Popa - Business to Business Director Orange România, a punctat faptul că "PNRR-ul reprezintă o provocare din orice direcţie te uiţi".

Acesta a adăugat că există riscul ca doar un număr limitat de entităţi economice să-şi poată asuma proiecte prin PNRR.

"Vorbim de proiecte de sute milioane de euro, să luăm numai Cloud-ul guvernamental, peste 300 milioane de euro doar componenta de infrastructură. Dacă timpul de implementare va fi extrem de limitat, având în vedere toate provocările aduse de criza de pe lanţurile logistice, de faptul că există întârzieri mari la producţie de echipamente datorită crizei microcipurilor, datorită inflaţiei galopante, există un risc foarte, foarte mare să existe un număr limitat de entităţi economice care să îşi poată asuma astfel de proiecte", a explicat reprezentantul Orange România.

În viziunea acestuia, situaţia de nesiguranţă în realizarea de proiecte prin PNRR nu se găseşte doar în România.



Citeste si