11 Iunie 2007

Gigantul Cadbury vrea sa devina lider pe piata dulciurilor din Romania

Cadbury Schweppes doreste sa valorifice oportunitatile de comert oferite de piata dulciurilor din Romania si sa devina cel mai puternic producator pe acest segment, dupa preluarea a 93,3% din capitalul Kandia-Excelent, a declarat, citat de NewsIn, directorul pentru Europa Cadbury Schweppes, Ignasi Ricou.

"Romania reprezinta o piata excelenta pentru noi si, pentru moment, dorim sa consolidam ce am gasit la Kandia-Excelent. Vrem sa consolidam planurile de investitii, dar si brandurile, pe care abia asteptam sa le adaugam la portofoliul nostru", a spus Ignasi Ricou.

Acesta a precizat ca nu se poate discuta inca despre o eventuala listare a Cadbury Schweppes la Bursa de Valori Bucuresti.

"Este prea devreme sa discutam despre listarea la bursa sau despre o schimbare de nume. Sigur lucru cert este ca vom continua cu echipa actuala, dar utilizand experienta noastra", a mentionat Ignasi Ricou.

Directorul general Kandia- Excelent, Sorin Alexandrescu, a anuntat, joi, preluarea de catre Cadbury Schweppes, cea mai mare companie producatoare de dulciuri din lume, a companiei Kandia-Excelent.

"Previziunile financiare facute raman de baza pentru 2007, iar in momentul in care vom considera ca acestea se vor schimba vom anunta public. Important este sa realizam o analiza extrem de detaliata privind planul de integrare in Cadbury Schweppes. In ultimii patru ani am alocat pana la 14 % din cifra neta de afaceri pentru comunicare si vom continua in aceasta directie si in viitor", a spus Sorin Alexandrescu.

In ultima parte a sedintei de tranzactionare de vineri a Bursei de Valori Bucuresti au fost incheiate doua tranzactii speciale (Deal) cu peste 93,3% din capitalul companiei Kandia Excelent, pentru suma totala de 326,45 milioane lei. Tranzactiile au fost incheiate la pretul de 2,90 lei pe actiunie, cu 14,71% sub valoare cu care compania a incheiat sedinta anterioara.

In prima tranzactie, Meinl Bank AG a vandut proximativ 9,16% din actiunile Kandia-Excelent. Ulterior, Axis Investments Ltd, a vandut 101,52 milioane de actiuni, 84,16% din capitalul social al companiei. Cumparatorul a fost Cadbury Schweppes potrivit informatiilor publicate de casa de brokeraj Prima Transaction.

Compania Kandia-Excelent a afisat un profit net in primele trei luni ale anului de 6,56 milioane lei (1,95 milioane euro), de 4,85 ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut, pe fondul cresterii afacerilor. Cifra de afaceri a companiei in primele trei luni a fost de 32,35 milioane lei (9,6 milioane euro), in crestere cu 16% fata de perioada similara a anului trecut, cand compania a afisat o cifra de afaceri de 27,87 milioane lei.

Kandia-Excelent si-a propus pentru anul in curs un profit net de 8,85 milioane lei, de trei ori mai mic decat in 2006, si o cifra de afaceri de 153 milioane lei, in crestere cu 25% fata de anul trecut. Investitii companiei propuse pentru 2007 se ridica la 4,63 milioane euro.



Citeste si