19 Septembrie 2007

Rompetrol si Zeta Petroleum au inceput forajul in blocul Zegujani

Rompetrol Upstream si Zeta Petroleum SRL Romania, subsidiara a companiei britanice Zeta Petroleum Ltd, au inceput forajul la sonda de explorare 1 Baleni (Mehedinti) din blocul Zegujani in vederea evaluarii unor potentiale acumulari de gaze

Rompetrol Upstream si Zeta Petroleum SRL Romania, subsidiara a companiei britanice Zeta Petroleum Ltd, au inceput forajul la sonda de explorare 1 Baleni (Mehedinti) din blocul Zegujani. Conform contractului, compania Zeta Petroleum SRL va finanta si opera, impreuna cu Rompetrol Upstream, forajul sondei 1 Baleni.

Sonda de explorare 1 Baleni este localizata in extremitatea vestica a Depresiunii Getice si este proiectata sa atinga adancimea de 1300 m. Principalul obiectiv al forajului il constituie nisipurile sarmatiene si badeniene pentru evaluarea potentialelor acumulari de gaze descoperite pe structura Bala din judetul Mehedinti in anii ‘70.

Grupul Rompetrol a concesionat perimetrul Zegujani in anul 2004, conform acordurilor de concesiune pentru explorare, dezvoltare si exploatare petroliera incheiate cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM). Cu o suprafata de circa 1800 kilometri patrati, blocul Zegujani are un potential ridicat de gaze naturale in formatiunile de mica adancime, precum si de descoperire de acumulari de titei in formatiunile adanci.



Citeste si