21 Februarie 2008

Privatizarea Antibiotice Iasi devina mai complicata

Conducerea Camerei Deputatilor a discutat o solicitare a Comisiei de sanatate privind crearea unei comisii de ancheta privind privatizarea Antibiotice SA Iasi, in conditiile in care AVAS vrea sa vanda societatea desi Curtea de Apel Iasi a decis suspendarea procesului de privatizare, relateaza NewsIn.

Secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu, a declarat ca solicitarea va fi "in principiu" aprobata, dar ca, deocamdata, cererea va fi retrimisa comisiei pentru a reface componenta comisiei de ancheta, asa cum cere regulamentul.

"Ei (membrii Comisiei de sanatate - n. red.) au nominalizat un numar de membri din comisie ceea ce nu e corect. Potrivit regulamentului toti membrii comisiei fac parte din aceasta si atunci s-a trimis pentru a reformula componenta asa cum spune articolul din regulament la care, de fapt, si ei au facut trimitere", a explicat Munteanu.

Potrivit Comisiei de sanatate, motivul pentru care este nevoie de o comisie de ancheta e acela ca, in ciuda faptului ca exista o decizie a Curtii de Apel Iasi prin care procesul de privatizare a Antibiotice SA Iasi este suspendat, AVAS continua popularizarea in mass-media a licitatiei pentru aceasta societate.

In solicitarea inainta conducerii Camerei Deputatilor se arata ca membrii comisiei au organizat audieri pe 12 si 19 februarie si au constatat ca Antibiotice SA are o importanta strategica, inregistrand constant un profit anual de 9 milioane de euro si asigurand "pastrarea unui echilibru din punct de vedere al preturilor medicamentelor comercializate pe piata nationala".

"Vanzarea pachetului majoritar de actiuni al societatii, pentru care AVAS exercita toate drepturile ce decurg din calitatea de actionar al statului, prin metoda licitatiei cu strigare la data de 18 martie 2008 reprezinta o masura de urgenta nejustificata care nu garanteaza mentinerea obiectului de activitate al firmei si dezvoltarea acesteia pe viitor", se arata in solicitarea Comisiei de sanatate. De asemenea, deputatii din Comisia de sanatate au mai spus, in documentul amintit, ca societatea respectiva detine un teren de 40 ha intr-o zona rezidentiala in care metrul patrat se vinde cu circa 1000 de euro.



Citeste si