1 Aprilie 2008

Grupul Teraplast Bistrita, profit de 17,4 mil. lei in 2007

Profitul neauditat al grupului Teraplast Bistrita in 2007 se cifreaza la aproximativ 17,4 milioane lei, aproape dublu fata de cel din 2006, a estimat directorul general al companiei, Emanoil Viciu.

In 2006, profitul net auditat al grupului Teraplast Bistrita a fost de 9,19 milioane lei.

Profitul consolidat pe 2007 ar putea suferi unele corectii ca urmare a aplicarii standardelor internationale de raportare financiara (IFRS), a precizat Viciu, citat de NewsIn.

Grupul Teraplast Bistrita include, pe langa compania cu acelasi nume, firmele Plastsistem si Politub, in cadrul carora Teraplast detine participatii in proportie de 70%, respectiv 50% din totalul actiunilor.

Plastsistem produce panouri sandwich pentru constructii comerciale si industriale, iar Politub produce tuburi din polietilena pentru retelele de gaz si apa.

Teraplast a aparut in anul 1990, dupa divizarea Intreprinderii de Materiale de Constructii a municipiului Bistrita, noua firma ingloband sectiile de teracota si de prelucrare a maselor plastice.

Teraplast are patru actionari principali, care detin impreuna 94% din actiuni: SIF Banat-Crisana, Marley Ungaria (membra a grupului belgian Aliaxis) si doua persoane fizice.



Citeste si