8 Iulie 2005

Piata outsourcing-ului financiar si contabil va creste

Un numar tot mai mare de companii cauta sa-si externalizeze procesele financiare si contabile, piata europeana pentru acest tip de outsourcing fiind estimata a atinge o valoare de 2.1 miliarde lire sterline in 2008, potrivit firmei de analiza Gartner.

Gartner precizeaza ca cifrele arata o crestere de 10% fata de nivelele curente. Totusi, piata europeana de outsourcing al proceselor financiare si contabile este imatura.Firma de analiza afirma ca in prezent exista aproximativ 70 de asemenea contracte de outsourcing in Europa, cu o valoare medie cuprinsa intre 28.5-71.5 milioane lire sterline.

Gartner estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2006 vor fi incheiate inca 12 contracte majore in regiune.Doar cateva companii mari au semnat contracte de externalizare a mai mult de un singur proces. Majoritatea intelegerilor de pana acum acopera doar parti selectate, precum procesele contabile si de plati.Gartner precizeaza ca firmele care au mari echipe pan-europene financiare si contabile, care ar putea beneficia de automatizarea mai multor activitati si consolidarea acestora intr-o locatie centralizata, sunt candidatii indeali pentru externalizare.



Citeste si