12 Noiembrie 2008

Gazprom anunta ca gazele naturale exportate in Europa se vor ieftini din 2009

Preturile de export ale gazelor rusesti catre consumatorii europeni vor scadea de la inceputul anului viitor, a spus directorul executiv al Gazprom, Alecsei Miller, citat de RIA Novosti.

"Intr-adevar, gazele rusesti destinate consumatorilor europeni se vor ieftini de la inceputul lui 2009", a declarat Miller, care a adaugat ca pretul gazelor naturale exportate in Europa, in al patrulea trimestru, a depasit pretul record de 500 dolari/1.000 de metri cubi.

Pretul gazelor naturale are o volatilitate mai scazuta comparativ cu pretul petrolului, a spus Miller, fiind calculat in functie de costurile titeiului si produselor petroliere, potrivit NewsIn.

De asemenea, Miller a spus ca Gazprom a oferit companiei germane BASF posibilitatea de a deveni parte in cadrul unor proiecte din estul Siberiei.

In 2009, Gazprom ar putea aloca 30% din investitii in proiectele de exploatare a gazelor naturale din peninsula Yamal, a mai spus Miller, in conditiile in care productia de gaze din Siberia de Vest este in scadere.



Citeste si