2 Decembrie 2008

Conpet investeste peste 2,5 mil. euro intr-un sistem informatic de management

Transportatorul national de titei Conpet investeste peste 2,5 milioane euro intr-un sistem informatic, pentru a manageria activitatea companiei, sistem ce va fi implementat in doi ani.

"Aceasta este cea mai mare investitie a noastra. Conpet investeste peste 2,5 milioane euro in sistemul informatic de management de tip ERP, ce va fi implementat in doi ani. Acesta va permite informatizarea intregii activitati a companiei. Totul se va face pe calculator. Pana acum, nu a existat un astfel de sistem la Conpet", a explicat Liviu Ilasi, directorul general al companiei.

Directorul general al companiei a mai spus ca firma care va implementa sistemul este RomSoft Ramnicu Valcea.

RomSoft Ramnicu Valcea este furnizor de proiecte de integrare complexe, incluzand solutii software Oracle E-Business Suite, JD Edwards, Hyperion, Siebel, infrastructura hardware HP, IBM si comunicatii.
Conpet SA este transportatorul national de titei, gazolina si etan prin conducte si pe calea ferata.

Societatea ofera servicii de transport al materiilor prime necesare tuturor rafinariilor romanesti.

Compania exploateaza conducte, statii de pompare, rampe de incarcare-descarcare, cazane CF si parcuri de rezervoare. Societatea face parte din compania de proiect a oleoductului Constanta-Trieste.
Membrii consortiului oleoductului Constanta-Trieste se vor intalni la 9 decembrie 2008, la Constanta, pentru a alege directorul general al companiei de proiect.

Reprezentanti ai Romaniei, Serbiei si Croatiei au semnat la 22 aprilie 2008 acordul pentru infiintarea companiei de proiect a oleoductului Pan European Oil Pipeline (PEOP) Constanta-Trieste, iar cea de-a patra tara, Italia, urma sa ia o decizie in privinta implicarii in proiect dupa instalarea noului Guvern.
Din aceasta companie de proiect fac parte: Conpet si Oil Terminal din partea Romaniei, Transnafta (din Serbia) si Janaf (din Republica Croatia).

Actionariatul companiei este format din: Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), cu 58,72% din actiuni, Fondul Proprietatea S.A.(20,05% actiuni) si alti actionari - 21,23% din actiuni.



Citeste si