28 Ianuarie 2009

Concurenta analizeaza preluarea societatii Genesis International de catre Straco Grup

Consiliul Concurentei (CC) analizeaza concentrarea economica ce se va realiza prin dobandirea controlului unic direct de catre compania Straco Grup asupra societatii Genesis International.

In conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice, autoritatea de concurenta va analiza operatiunea notificata, in vederea stabilirii compatibilitatii concentrarii economice cu un mediu concurential normal. "Astfel, in termen de 30 de zile de la data la care notificarea devine efectiva, Consiliul Concurentei va adopta o decizie cu privire la aceasta operatiune de concentrare economica, se mai arata in comunicat.

Potrivit Legii Concurentei sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de acest act normativ.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Straco Grup este activa in principal pe piata romaneasca a constructiilor de drumuri si autostrazi. Societatea mai activeaza pe piata productiei de mixturi asfaltice si beton. La randul sau, societatea Genesis International este activa pe piata lucrarilor de constructii de drumuri si autostrazi. Societatea activeaza, de asemenea, pe piata mixturilor asfaltice.



Citeste si