22 Iunie 2009

Rafinaria Steaua Romana pune in functiune, la anul, o instalatie de 18,5 mil. euro



Rafinaria Steaua Romana va pune in functiune, la inceputul lui 2010, instalatia noua de hidratare uleiuri si motorine, investitie ce se ridica la 18,5 milioane euro, a declarat directorul general al rafinariei, Nicolae Bucur.
"Am inceput aceasta investitie anul trecut. La inceputul anului viitor, o vom porni. Banii necesari au fost luati cu imprumut de la BCR", a declarat Bucur, citat de NewsIn.

Rafinaria a finalizat anul trecut modernizarea instalatiei de epurare ape uzate, de 1,6 milioane euro, potrivit directorului general.
Steaua Romana este cea mai veche rafinarie din Romania. A fost infiintata in anul 1895 si are un capital integral privat romanesc.

Peste 40% din productia rafinariei o reprezinta exporturile si are o cifra de afaceri de peste 100 milioane euro pe an. Capacitatea sa nominala de rafinare este de 400.000 tone titei/an, insa, in ultimii cinci ani, a lucrat la 60% din capacitate. Steaua Romana este singurul producator de parafina din tara. (n.r. substanta solida, alba, formata dintr-un amestec de hidrocarburi saturate obtinute la distilarea titeiului si intrebuintata la fabricarea lumanarilor, la impregnarea hartiei si a tesaturilor, ca materie prima in industria chimica).



Citeste si