29 Martie 2010

Cartel al vinului in Vrancea?



Premierul Emil Boc a declarat ca vrea sesizarea Consiliului Concurentei dupa ce, in cadrul unei vizite in Vrancea, autoritatile locale au atras atentia asupra existentei unui cartel al vinului si a anuntat convocarea unui comitet interministerial care sa discute problemele producatorilor.
Directorul Directiei Agricole si pentru Dezvoltare Rurala Vrancea, Costica Neata, i-a prezentat premierului problemele cu care se confrunta producatori de vin din judet. Acesta a reclamat, printre altele, neconcordantele din legislatie si pretului scazut de achizitie a strugurilor. Neata a mai spus ca producatorii de vin din judet au semnalat existenta unui cartel, informeaza NewsIn.

Boc a anuntat ca va convoca un comitet din care vor face parte reprezentanti ai ministerelor Agriculturii si Sanatatii, dar si ai Protectiei Consumatorului, pentru a discuta problemele cu care se confrunta producatorilor de vin din judetul Vrancea. Premierul a mai promis ca va tine seama de problemele cu care se confrunta producatorii de vin la elaborarea normelor metodologice ale Legii 244/2002 privind via si vinul in sistemul organizarii comune a pietei vitivinicole.

Industria locala a vinurilor s-a situat in 2009 la valoarea de 450 mil. euro, in scadere cu 10% fata de 2008, respectiv la un volum de 6,3 mil. hectolitri.



Citeste si