9 August 2010

Ioan Micula: Sa donam? Poate din datoriile catre stat!



Ioan Micula, cel care impreuna cu fratele sau, Viorel, detine grupul de firme European Drinks, dar si o avere estimata la jumatate de miliard de euro de Forbes Romania, spune ca ar dona, dar “in special” din datoriile pe care grupul de firme le-a acumulat.

“Am investit in zone defavorizate, iar acum sa mai si donam. Poate (donam - n. red.) din teapa pe care ne-a dat-o statul”, spune apasat omul de afaceri.

Fondatorul European Drinks crede ca “averea” este un concept discutabil, care ar trebui definit, mai ales atunci cand se vorbeste despre impozitarea “marilor averi”. Bogatia nu este un clasament facut de o publicatie sau de un jurnalist, crede Micula, ci este ceea ce-ti ramane, dupa ce ai vandut totul, inclusiv active. Iar din acest punct de vedere, omul de afaceri sustine ca daca ar avea “milioane de cash”, ar dona.

Vezi aici ce raspunsuri au dat: Ioan Niculae (InterAgro), George Copos (Ana Holdings), Nelu Iordache (BlueAir), Ionut Negoita (Rin Group), Ilie Vonica (Polisano), Camelia Sucu (ClassLiving), George Becali, Marius Ghenea (FiT Distribution), Gica Popescu, Vasile Armenean (Betty Ice) si Ilie Nastase.



Citeste si