29 Septembrie 2010

Baicusi, Transelectrica: Consumul de energie va stagna in 2011



Consumul de energie cel mai probabil va stagna in 2011, intrucat nu exista proiecte de dezvoltare din partea unor industrii precum constructiile, industria metalurgica sau agricultura, a declarat directorul general al Transelectrica, Adrian Baicusi.

"Atata timp cat nu vezi proiecte mari de dezvoltare, nu te astepti la o crestere a consumului. In privinta marilor consumatori, cum este zona de ciment, daca nu-si revin constructiile, (consumul - n.r.) ar putea ramane ca in 2009. La fel, industria de prelucrare a metalelor este influentata foarte mult de ce se intampla la nivel international. Dacia este un fenomen atipic. Este dificil sa vezi semne de crestere", a afirmat Baicusi, citat de Mediafax.

El a adaugat ca, daca in luna iulie consumul era in crestere cu 4,6% fata de perioada similara a anului trecut, in septembrie avansul s-a redus la 4,4%.

"Te astepti ca in toamna consumul sa creasca. Nu vad semne de crestere", a mai spus Baicusi.

Consumul final de energie electrica a crescut in primele sapte luni din acest an cu 3,9%, la 29,282 miliarde KWh, cel al populatiei s-a majorat cu 3,1%, in vreme ce iluminatul public a consemnat o scadere de 3,6%, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Transelectrica este controlata de stat prin intermediul Ministerului Economiei.



Citeste si