23 Februarie 2005

Romaero va primi comenzi suplimentare in programul celui mai mare avion din lume

Societatea Romaero SA va primi comenzi suplimentare pentru programul A 380 (avionul cu cea mai mare capacitate si cea mai mare autonomie de zbor), a anuntat, ieri, Ministerul Economiei si Comertului (MEC). Reprezentantii Romaero (societate aflata in portofoliul MEC) au participat, recent, la Toulouse, la Conferinta World Aerospace, organizata cu sprijinul direct al Airbus, alaturi de toti marii actori ai programului A380.

Din discutiile delegatiei romane cu conducerea Airbus a rezultat ca Romaero va primi comenzi suplimentare pentru programul A 380. La aceasta ora, tinta Airbus este de patru avioane A 380/luna, existand comenzi ferme pentru 127 aparate A 380 varianta pasageri si alte 27 varianta cargo. Desi zborul de certificare nu a avut inca loc, Romaero a livrat deja componente pentru primele 23 de avioane.
Tot la Toulouse, Romaero si-a manifestat interesul de a participa la noul program militar A 400M, varianta europeana a celebrului C130 Hercules. MEC sustine ca este nevoie de prezenta imediata pe piata a 750 de astfel de avioane, in conditiile in care varsta medie a flotelor de avioane militare de transport din lume se ridica la 28 de ani.



Citeste si