3 Iunie 2011

Investitiile in economie au scazut cu 2,9% in T1



Investitiile realizate in economia nationala in primul trimestru au scazut cu 2,9% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 9,81 miliarde lei, pe fondul reducerii fondurilor alocate pentru lucrari de constructii noi si pentru utilaje, inclusiv mijloace de transport, potrivit datelor INS, citate de Mediafax.

Astfel, in primele trei luni investitiile nete realizate in lucrari de constructii noi au scazut cu 6,1%, la 4,41 miliarde lei, iar cele in utilaje (inclusiv mijloace de transport) s-au redus cu 2%, la 4,46 miliarde lei.

Crestere s-a inregistrat la alte cheltuieli, cu 3,4%, se arata intr-un comunicat al Institutului National Statistica (INS).

Ca pondere in total investitii, se constata o scadere cu 0,3 puncte procentuale la lucrarile de constructii noi, la 45%, si cu 0,2 puncte procentuale la utilaje (inclusiv mijloace de transport), la 45,5%. Ponderea investitiilor in alte cheltuieli a crescut cu 0,5 puncte procentuale, la 9,5%.

Aproape 40% din investitiile realizate in primul trimestru au fost realizate in industrie, 38,5% in comert/servicii (comertul cu ridicata si amanuntul, repararea autovehiculelor), 14,6% in constructii, 5,4% in agricultura si restul in alte sectoare.



Citeste si