4 August 2011

Revista presei de business: Termoelectrica si Compania Nationala a Huilei, candidate la faliment



Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

Termoelectrica si Compania Nationala a Huilei, candidate sigure la faliment, scrie Financiarul. Intr-un raport al Bancii Mondiale se arata ca mai multe unitati din sectorul energetic vor trebui lichidate CNH ramane campionul datornicilor, si totusi guvernul i-a acordat recent subventii de 136 mil. lei.

SIF-urile si austriecii de la Erste se apropie de finalizarea negocierilor pentru exit. Cat vor obtine in schimbul nelistarii – scrie Ziarul Financiar. Grupul austriac Erste Bank, actionarul majoritar cu 69,4% din capitalul BCR, a facut o oferta de cumparare catre cele cinci Societati de Investitii Financiare (SIF-uri) pentru restul de 30,1% din capitalul celei mai mari banci din sistem. In 2006, austriecii au platit 3,75 mld. euro pentru 61,88% din actiunile ban¬cii, pe care le-a cumparat de la statul roman, BERD si IFC. Privatizarea BCR a fost una dintre cele mai profitabile privatizari pentru statul roman si una dintre cele mai transparente.

Retailerul suedez de mobila IKEA isi lanseaza astazi catalogul anual pentru perioada septembrie 2011/august 2012. Catalogul este principala arma de marketing a suedezilor, mai ales ca este distribuit anual, in luna septembrie, in Bucuresti, Ploiesti si imprejurimi in 950.000 de exemplare, scrie Capital. Reducerile maxime ajung pana la 50%.

Colapsul economic din Europa: Franta e următoarea pe lista, scrie Money.ro. Dupa summit-ul european de acum doua saptamani in care s-a cautat o solutie pentru calmarea pietelor, lucrurile par sa se inrautateasca in Zona euro. Marti, dobanzile la obligatiunile italienesti si spaniole au atins niveluri record, iar acum a venit randul Frantei sa fie luata in colimator de investitori.

Apartamentele noi, pe toboganul preturilor. Ieftinirea este "doar o chestiune de timp", scrie DailyBusiness.ro. Preturile mai scad. Este doar "o chestiune de timp" pana cand dezvoltatorii de locuinte care stau cu apartamentele de prea multa vreme nevandute vor scadea pretul, mentioneaza compania de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle in cel mai recent raport de piata dedicat Capitalei.



Citeste si