10 Octombrie 2011

Afacerile din comertul auto si cele din servicii, in scadere



Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete si cel din serviciile de piata prestate populatiei, ca serie ajustata, au scazut in august cu 1,9% fata de iulie, dar au crescut comparativ cu aceeasi luna din 2010 cu, 11,7% si respectiv cu 14,4% potrivit datelor INS, preluate de Mediafax.

Ca serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut in august comparativ cu iulie cu 1,6%, in timp ce serviciile de piata prestate populatiei au urcat cu 0,1%.

Fata de aceeasi luna din 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comertul auto a crescut in serie bruta cu 9,9%, iar cel pentru servicii cu 13,9%.

In perioada ianuarie-august 2011, comparativ cu primele opt luni ale anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor s-a majorat cu 3,5% ca serie bruta si cu 5,6% ca serie ajustata.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, volumul cifrei de afaceri a crescut atat ca serie bruta cu 9,1%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 10,4%.



Citeste si