24 Octombrie 2011

Spalare de bani la Fisc! Vezi acuzatiile aduse unui director ANAF



Agentia Nationala de Integritate (ANI) il acuza pe director general Adjunct in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, Nicusor Dragan, de spalare de bani, sesizand in acest sens Parchetul Capitalei, informeaza Mediafax.

"In urma evaluarilor demarate la data de 20 iulie 2011, s-au constatat urmatoarele: indicii referitoare la posibila savarsire de catre Dragan Nicusor, Director General Adjunct in cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscala – Direcția Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, a infracțiunii de spalare a banilor, prevazuta si pedepsita de art. 23 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spalarii banilor, precum și pentru instituirea unor masuri de prevenire și combatere a finanțarii actelor de terorism, cu modificarile și completarile ulterioare, ca urmare a efectuarii mai multor tranzacții imobiliare cu terenuri, in valoare totala de aprox. 542.300 de euro (in perioada februarie - iunie 2010) - unul dintre ele instrainat chiar la o valoare de 34 de ori mai mare decat prețul real al pietei –, si, prin aceeasi metoda de supraevaluare a bunurilor, a unor tranzactii suspecte cu autoturisme (in perioada 2006 – 2008, respectiv, 2010 – 2011)", precizeaza ANI intr-un comunicat de presa.

La data de 14 mai 2007, Dragan a fost numit in functia publica de conducere.

ANI a constatat, in urma procedurilor de evaluare, indicii privind comiterea de catre Nicusor Dragan, director general adjunct in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, a infractiunii de spalare a banilor, prevazuta si pedepsita de art. 23 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism.

Astfel, ANI a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, cu privire la posibila savarsire de catre Dragan a infracțiunii de spalare a banilor.



Citeste si