12 Decembrie 2011

Basescu: Romania trebuie ca in Constitutie sa treaca prevederile privind bugetul



Traian Basescu a declarat la Bruxelles ca Romania trebuie sa treaca in Constitutie, si nu in alt act normativ, prevederile privind bugetul si deficitul structural, din acordul convenit la summit-ul UE, transmite Mediafax.

Presedintele Basescu a subliniat ca una dintre prevederile acordului se refera la obligatia statelor care adera la acesta de a include in legislatia nationala angajamentul pentru "buget national echilibrat si in surplus", ceea ce inseamna ca deficitul structurat nu trebuie sa depaseasca 0,5% din PIB.

Seful statului a mentionat ca actul normativ prevazut in acord pentru inscrierea acestei prevederi, "in cel mai scurt timp", este "Constitutia sau o lege echivalenta cu Constitutia". El a precizat ca introducerea prevederii in Constitutie sau intr-un act echivalent va fi constatata de Curtea de justitie a UE.

"Romania nu are act echivalent cu Constitutia, si aici niciun politician nu ar trebui sa se joace. (...) Take it or leave it", a mai spus Basescu.

El a adaugat: "Uite cum a venit UE si pare a spune «Domnule presedinte, pare sa fi fost inspirat ca ai trimis proiectul de revizuire a Constitutiei la Parlament". Presedintele a spus ca aceasta este o gluma.



Citeste si