13 Decembrie 2011

Boc este optimist: Putem atinge tinta de deficit fara sa accesam banii din acordul cu FMI



Premierul Emil Boc a declarat ca indeplinirea tintei de deficit de 1,9% din PIB pentru 2012 se poate realiza prin finantari interne si externe, nefiind o optiune accesarea banilor din acordul cu FMI si Banca Mondiala.

"Optiunea Romaniei nu este pentru accesarea banilor din acordul cu FMI si Banca Mondiala pentru indeplinirea tintei de deficit de 1,9% pe care am prognozat-o in 2012. Deficitul poate fi asigurat din finantari interne si externe", a declarat Boc, citat de Mediafax.

El a spus ca din cele 60 de miliarde euro pe care Romania trebuie sa le imprumute pentru refinantarea datoriei scadente si finantarea deficitului de 1,9%, cea mai consistenta parte provine din refinantarea datoriilor lasate de Guvernul Tariceanu in 2008.

Intrebat daca acordul interguvernamental convenit de statele din UE ar presupune noi taxe sau scaderi de pensii si salarii, Emil Boc a precizat ca pentru 2012 nu are in vedere scaderi de pensii si salarii, aratand ca bugetul conserva ceea ce trebuie.

"Pentru 2012 nu avem in vedere scaderi de pensii si salarii, bugetul conserva ceea ce avem. Romania are o situatie avantajoasa, pentru ca incadrarea in tintele de deficit si de datorie publica nu am facut-o de ieri, de astazi, ci din 2010", a mai spus Emil Boc.



Citeste si