25 Ianuarie 2012

Alba-negra cu sefii companiilor de stat: Victor Vevera, consilierul lui Boc, pleaca de la conducerea Transelectrica



Victor Vevera, consilier personal al primului-ministru, si-a depus demisia din functia de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei Transelectrica, conform Mediafax.

Demisia a fost inaintata ministrului Economiei, companiei si Consiliului de Administratie al acesteia, informeaza Guvernul.

Vevera a fost instalat la conducerea Transelectrica vineri, dupa ce directorul general al transportatorului de electricitate Transelectrica, Horia Hahaianu, a fost revocat in AGA din functia de presedinte al Consiliului de Administratie.

Actionarii au aprobat si revocarea din calitatea de membru al Consiliului de Administratie al companiei a lui Ionel Florin, locul acestuia fiind luat tot de Vevera.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a emis, in luna iulie a anului trecut, un ordin prin care presedintele CA al companiilor din subordinea Ministerului Economiei nu poate indeplini simultan si functia de director general.

Numirea lui Vevera la conducerea Transelectrica a fost criticata in presa, care a reclamat lipsa informatiilor care sa indice competentele acestuia in domeniu.

Sursa foto: Agerpres



Citeste si