17 Aprilie 2012

Directorul general al Exxon Mobil a primit pentru 2011 o compensatie financiara de 35 mil. dolari



Directorul general al Exxon Mobil, Rex Tillerson, a primit pentru anul trecut o compensatie financiara in valoare de 34,9 milioane de dolari, in urcare cu 20% fata de nivelul aferent anului anterior, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Compania a aratat, intr-un comunicat, ca nu considera ca are motive sa-si schimbe politica privind salariile si pachetele de compensatie financiara, masura ceruta de unii actionari.

Directorul general al Chevron Corp, John Watson, a primit pentru 2011 o compensatie totala de 24,7 milioane de dolari, in urcare cu 52%.

Pachetul de remuneratie al lui Tillerson cuprinde bonusuri in actiuni de 17,9 milioane de dolari si un salariu de baza de 6,8 milioane de dolari.

Watson a primit un salariu de 5,6 milioane de dolari, restul pachetului reprezentand actiuni, optiuni de achizitie viitoare de actiuni si bonusuri esalonate.

Consiliul director al Exxon, cea mai mare companie petroliera din lume, isi bazeaza deciziile privind compensatia directorilor pe atingerea unor tinte financiare pe termen lung.



Citeste si