21 Iunie 2012

Guvernul vrea sa atraga fonduri europene de 3,1 miliarde euro in acest an



Guvernul isi propune sa atraga 3,1 miliarde euro in acest an din programele finantate din fondurile structurale si de coeziune, conform unui memorandum aprobat in sedinta de miercuri a Executivului

"Am cazut de acord ca valoarea cererilor de rambursare sa fie de minimum 3,1 miliarde euro, pentru toate programele finantate prin politicile de coeziune", a declarat agentiei Mediafax ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Plafonul a fost aprobat de Guvern printr-un memorandum privind estimarile pentru anul 2012 cu privire la contributia UE din fondurile structurale si de coeziune.

Fostul Guvern Boc si-a propus pentru acest an absorbtia a 6 miliarde de euro, din care 3,5 miliarde de euro din fonduri europene structurale si de coeziune si 2,5 miliarde de euro din fonduri destinate sectorului agricol.

Premierul Victor Ponta a declarat insa recent ca Guvernul nu are sanse foarte mari sa atraga in acest an 3,5 miliarde euro din fonduri europene, conform angajamentului asumat de fostul Executiv Boc, deoarece aceasta estimare a fost una hiperoptimista.



Citeste si