10 Septembrie 2012

Silaghi: Preluarea Metrorex de catre Primarie este in prezent in faza de discutii si analiza



Preluarea de catre Primaria Capitalei a Metrorex se afla in acest moment in faza de discutii si analiza, fiind vizata in special componenta economica, pentru a nu fi periclitate investitiile viitoare ale operatorului retelei de metrou, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, citat de Mediafax.

"Preluarea de catre Primaria Capitalei a Metrorex este in acest moment in faza de discutii si analiza, nu numai a partilor administrative care ar putea fi impactate, dar mai ales a partii economice pe care MTI, dar mai ales Primaria vor trebui sa o analizeze, astfel incat sa nu se pericliteze investitiile viitoare ale Primariei Municipiului Bucuresti, versus grad de indatorare pe care si-l poate asuma Consiliul Local Bucuresti in conformitate cu prevederile legale. In mod categoric, MTI urmareste interesul bunei functionalitati a Metrorex, care a fost, este si va ramane o institutie in slujba cetateanului", a spus ministrul.

Silaghi a afirmat ca institutia pe care o conduce, prin Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti (AMTB), a dezvoltat deja Strategia privind transportul in Bucuresti si zonele adiacente, urmand ca in perioada imediat urmatoare, impreuna cu Primaria Capitalei, sa se definitiveze activitatile comune pe care fiecare dintre parti sa si le duca la indeplinire, odata cu alocarea bugetara viitoare.

"Mentionam ca AMTB a fost preluata fara buget, fiind institutie creata pe hartie", a spus Silaghi.

Trecerea Metrorex de la Ministerul Transporturilor in subordinea Primariei Capitalei a fost anuntata miercuri de premierul Victor Ponta. El a spus ca operatiunea va fi aprobata de Guvern in perioada urmatoare.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, pentru Mediafax, ca preluarea Metrorex este un proces complex si totodata firesc, pentru a exista si in Bucuresti, ca in toate marile capitale europene, o singura autoritate care sa gestioneze un sistem de transport public integrat.



Citeste si