28 Noiembrie 2012

Comisia Europeana vrea sa exportam gazele ieftine



Comisia Europeana a demarat procedura de infringement impotriva Romaniei, pe motiv ca tara noastra nu a legiferat exportul de gaze naturale, ceea ce ar duce la o situatie catastrofala atat pentru populatie, cat si pentru industrie, din cauza ca orice metru cub exportat trebuie inlocuit de importuri de trei ori mai scumpe, scrie Jurnalul National.

Scrisoarea a fost trimisa in data de 21 noiembrie. Conform reglementarilor europene, fiecare stat membru trebuie sa permita tranzitul de gaze in ambele sensuri, si al importurilor, si al exporturilor. Premierul Victor Ponta a catalogat aceasta “solutie” a exporturilor drept o “catastrofa”.

“Ideea e ca exportam gaze romanesti, importam gaze rusesti la un pret triplu. Sigur ca avem o problema cu legislatia europeana, care spune ca sa lasam, sa exportam. O sa gasim o solutie. Altfel insa, pe romaneste, asta inseamna sa exportam gazele romanesti, alea ieftine, si sa importam de-alea scumpe. Insa, sigur, tine si de o strategie pe termen lung”, a afirmat primul-ministru.

Citeste articolul complet pe Jurnalul.ro.



Citeste si