21 Ianuarie 2013

Top 10: ce am aflat in ultima saptamana



Wall-Street.ro iti prezinta cele mai importante evenimente din ultimele zile.

Chiriile uimitoare de la RA-APPS

Lista chiriasilor persoane fizice de la RA-APPS aduce in fara potentialului chirias roman unele preturi la care nici nu ar indrazni sa viseze, in conditiile in care in Bucuresti chiriile medii incep de la circa 200 de euro, iar in alte orase mari pornesc de la 140-150 euro.

Afla mai multe aici.

Ce bunuri si servicii se scumpesc?

Rata inflatiei a fost anul trecut de 4,95% si s-a situat astfel in afara intervalului tintit de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Wall-Street.ro va prezinta care au fost bunurile si serviciile care au consemnat cea mai mare crestere in 2012.

Citeste pe larg la urmatorul link.

Terasele din Centrul Vechi, inchise la ora 22

Propunerea Primariei Capitalei ca cele mai multe terase din Centrul Istoric sa inchida la ora 22:00 si sa nu se organizeze nunti ii nemultumeste pe agentii de turism si proprietarii de restaurante, care o considera o intoarcere in comunism si care va alunga turistii din cel mai nou punct de atractie al Bucurestiului.

Afla ce au declarat Mircea Dinescu si Mugur Mihaiescu despre acest subiect.

Bloggerii despre bloggeri: ce trebuie sa urmaresti in 2013

Nu mai incape indoiala ca (si) blogosfera din Romania a prins avant in ultimii ani, devenind similara unui organism viu – cu emotii, idei, expresii, dar si orgolii, dezordine si mandrie. Este greu sa alegi din zecile de mii de pagini personale ce merita citit si ce nu. Poate ca cei mai in masura sa recomande sunt chiar cei care s-au facut remarcati in acest mediu.

Citeste mai mult pe aceasta tema aici.

Calendarul obligatiilor fiscale

Anul 2013 ar putea sa fie mai bun pentru antreprenori nu doar prin simpla crestere a afacerilor, dar si daca va incepe mult promisa reformare a Fiscului. Pana atunci, birocratia va continua sa franeze puternic mediul de afaceri, iar depunerea formularelor catre ANAF va ocupa un timp important in viata oricarei firme.

Apreciere puternica a leului

Leul s-a apreciat ieri cu 1,21% fata de euro, pana la un curs de 4,3364 lei/euro, fiind cel mai nivel din ultimele 12 luni, ca urmare a includerii obligatiunilor Romaniei intr-un indice al JP Morgan. Economistii consultati de Wall-Street.ro spun ca tendinta este de intarire a cursului de schimb, dar ca BNR ar putea frana avansul leului.

Ce domenii sunt la moda anul acesta

In Romania sunt in prezent oficial peste 670.000 de persoane fara un loc de munca, iar datele oficiale nu arata o imbunatatire semnificativa in acest an. Wall-Street.ro prezinta domeniile in care acesti oameni isi pot gasi un loc de munca in acest an, potrivit datelor oferite de specialistii in recrutare.

Cum apar fraudele in firmele romanesti

Cum apar fraudele in firmele romanesti si ce fel de fraude predomina? Cine comite fraude si de ce? La aceste intrebari si nu numai isi propune sa raspunda editia a patra a Manualului Antifrauda - 2013, care ilustreaza 27 de cazuri reale de frauda. Wall-Street.ro iti prezinta cinci exemple.

ZECE modele noi de masini

Constructorii de automobile au adus in ianuarie la Salonul Auto de la Detroit peste 50 de modele noi de masini, cateva dintre acestea fiind dezvaluite in premiera mondiala. Aproximativ 20 de concepte au fost prezentate anul acesta in America.

Care este second-hand-ul anului?

Furnizorul de informatii, solutii si servicii de consultanta CAP a nominalizat noua autoturisme fabricate in urma cu doi ani pentru titlul de "Masina second-hand a anului 2012" (Used Car of the Year), tinand cont de criterii precum valoarea de revanzare, accesibilitate, fiabilitate, reputatie si popularitate in piata auto.

Castigator a fost desemnat modelul Ford Fiesta, aflat pe locul doi in slide-urile urmatoare, care ne arata ce autoturisme si-au pastrat cel mai bine valoarea dupa primii 40.000 km, potrivit cisionwire.


Citeste si