28 Ianuarie 2013

Ce au discutat Basescu si premierul Frantei in Chile



Presedintele Traian Basescu s-a intalnit in Chile, la Summitul CELAC-UE, cu premierul francez, Jean-Marc Ayrault, cu care a discutat despre negocierile de la Consiliul European din 7-8 februarie privind Politica Agricola Comuna (PAC), scrie Mediafax.

Premierul Ayrault a exprimat sprijinul Frantei pentru o alocare bugetara pe PAC cat mai buna pentru Romania in bugetul UE pentru 2014-2020, a declarat consilierul prezidential Cristian Diaconescu.

"Avem o cooperare foarte buna in ceea ce priveste cadrul financiar multianual pe politicile agricole. Ei ne vor sprijini in continuare in ceea ce priveste maximizarea asumarilor bugetare privind Politica Agricola Comuna", a afirmat Cristian Diaconescu.

Presedintele Traian Basescu declara, in 23 noiembrie, la Bruxelles, dupa Consiliul European dedicat negocierilor privind exercitiul bugetar european, ca platile directe pentru agricultorii romani vor fi de minimum 11,5 miliarde de euro in exercitiul bugetar 2014-2020, adica cu 5 miliarde peste cele 5,5 miliarde prevazute in bugetul pe 2007-2013.



Citeste si