18 Februarie 2013

Top 10: ce am aflat in ultima saptamana



Vezi care au fost cele mai importante evenimente de business din ultima saptamana.

Masinile pot fi puse sub sechestru in trafic de politisti

Noul Cod de Procedura Civila, care a intrat in vigoare pe 15 februarie, prevede ca autovehiculele pot fi sechestrate chiar si in trafic prin interventia Politiei Rutiere. Ce efect va avea aceasta masura? Va creste oferta de masini executate silit.

Cum arata cele mai inalte hoteluri din lume

Peste tot in jurul lumii, zgarie norii forteaza limitele ingineriei si ale tehnologiei. Partea buna este ca multe dintre acestea sunt hoteluri de lux, care le ofera turistilor oportunitatea de a se caza si de a se bucura de cele mai interesante privelisti.

Ce economii merg mai rau decat Romania?

Desi economia Romaniei a ratat la limita o noua intrare in recesiune, cifrele anuntate de Eurostat cu privire la cresterea economica din al patrulea trimestru din 2012 ne plaseaza in jumatatea superioara a clasamentului, tinand cont ca multe economii importante din UE au raportat scaderi semnificative. Afla ce tari ne-au luat fata si care economii au mers chiar mai prost decat a noastra.

Statul si Biserica: cum sunt finantate cultele in alte tari

In majoritatea statelor europene Biserica nu este separata de stat, astfel ca autoritatile contribuie cu fonduri la bugetele clericilor. Totodata, se observa ca in toate tarile exista un curent de critici asupra Bisericii, partial alimentat de averea excesiva si de privilegiile de care beneficiaza conducatorii acesteia. Citeste cum sunt finantate cultele religioase in alte state europene.

Muncitori din toate colturile lumii vin sa lucreze la noi

Numarul de cetateni straini care au muncit oficial in Romania pe parcursului anului trecut a crescut cu 6%, la 9.093 persoane. Iata tarile din care au venit cei mai multi muncitori in tara noastra, potrivit datelor furnizate de Ministerul Muncii.

Cladirile anului: cele mai spectaculoase constructii

ArchDaily, cel mai vizualizat site de arhitectura din lume, cu peste 280.000 de cititori zilnic, a acordat saptamana aceasta premiile Cladirea Anului pentru anul 2012.

Unul dintre acesti cardinali va fi urmatorul Papa

Papa Benedict al XVI-lea si-a anuntat demisia din 28 februarie, invocand varsta, intr-un discurs rostit in latina intr-un consistoriu la Vatican. Intrebarea care se pune in acest moment este cine va fi urmatorul Papa? Agentia de pariuri Paddy Power a realizat o lista cu potentiali candidati pentru pozitia de sef al Sfantului Scaun.

Ce locuinta poti sa cumperi cu 15.000 euro in Bucuresti

Pretul mediu al unei garsoniere din Bucuresti a ajuns in jurul a 30.000 euro, insa poti gasi oferte si la jumatate din acest pret. Wall-Street.ro iti prezinta cele mai bune oferte.

Noul Cod de procedura civila: care sunt noutatile

Pe 15 februarie a intrat in vigoare Noul Cod de procedura civila (NCPC), prin care derularea proceselor va arata diferit. Care sunt cele mai importante noutati in privinta executarii silite? In ce masura este Codul un prieten al antreprenorului roman? Acestea sunt doar cateva intrebari-cheie la care a raspuns Cosmin Vasile (foto), partener in cadrul casei de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu.

Zece tari in care poti conduce cu viteza in oras

Pe glob sunt treisprezece tari unde viteza maxima in oras este de peste 80 de km/h, datorita infrastructurii bune si felului in care orasele au fost construite. Jumatate din numarul de orase unde te poti deplasa cu viteza sunt pe continentul asiatic. Cea mai mica limita de viteza pe glob in oras este in Bangladesh 25 km/h.



Citeste si