5 Martie 2013

Industria a avut de suferit pe plan extern. Cum au evoluat preturile



Preturile productiei industriale din Romania au crescut in ianuarie, fata de ultima luna a anului trecut, cu 1%, iar in ceea ce priveste piata externa indicatorul este mai mic cu 0,7%, a anuntat luni Institutul National de Statistica (INS).
"Preturile produselor energetice au fost determinante pentru evolutia lunara a preturilor productiei industriale. In ianuarie 2013, comparativ cu luna precedenta, preturile productiei industriale au crescut semnificativ la grupa produselor energetice (4,9%). Preturile bunurilor de uz curent au crescut cu 0,4%. Pentru celelalte mari grupe industriale s-au inregistrat scaderi de preturi, cele mai importante fiind cele ale preturilor bunurilor de capital (-0.9%), urmate de cele ale bunurilor intermediare (-0,6%)", arata INS, intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Fata de ianuarie 2012 preturile productiei industriale au fost mai mari cu 5,7%, cu 1 punct procentual sub cresterea inregistrata pe piata interna si cu 1,9 puncte procentuale peste evolutia inregistrata pe piata externa.



Citeste si