12 Septembrie 2013

"Razboiul' autorizatiilor CEMT cu Turcia e pe cale sa se incheie



Noul ministru al Transporturilor, Ramona Manescu, s-a intalnit astazi, la sediul ministerului, cu ministrul Justitiei din Turcia, Sadullah Ergin, demnitar care are si calitatea de sef al Comisiei mixte de cooperare economica, scrie Adevarul.ro.

"Cei doi oficiali au luat in discutie suplimentarea contingentului de autorizatii «terta tara» (n.n.- autorizatii CEMT) acordat partii romane", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

In cadrul intalnirii au fost abordate o serie de aspecte de interes comun pentru cele doua state din domeniul transporturilor, precum suplimentarea contingentului de autorizatii "terta tara" acordat partii romane astfel incat transportatorii romani sa poata utiliza optim si eficient flota de autovehicule, eliminarea barierelor administrative existente in derularea transportului international de marfa efectuat de catre transportatorii romani si a celor referitoare la tranzitul turistilor romani pe teritoriul turc. Partea turca s-a aratat interesata de liberalizarea tranzitului rutier de marfuri dintre cele doua tari, se mai arata in comunicatul MT.

Citeste mai mult despre acest subiect pe Adevarul.ro.



Citeste si