14 Noiembrie 2013

VIDEO Cum lucreaza cartita japoneza din burta Capitalei



Utilajul „Sfanta Varvara“, care sapa noua magistrala de metrou din Drumul Taberei, foreaza, toarna si monteaza un tunel de 500 de metri in 30 de zile. Este o tehnologie inventata de japonezi la inceputul anilor ’70. „Adevarul“ va dezvaluie secretele „cartitei“ de 240 de tone care rascoleste maruntaiele Capitalei.

Santierul Magistralei 5 de metrou – Drumul Taberei din Capitala a intrat de cateva saptamani in linie dreapta, dupa o perioada in care sapaturile au stagnat. Vinerea trecuta, unul dintre cele doua utilaje de tip TBM (Tunnel Borring Machine) care scormonesc pamantul de sub Bucuresti pentru a face loc noilor linii de metrou, Sfanta Mucenita Varvara, a ajuns la prima statie de pe traseu.

Cand va fi finalizat, in 2016, tronsonul Eroilor – Drumul Taberei va numara noua statii pe o distanta de sase kilometri si va inregistra, dupa cum preconizeaza Ministerul Transporturilor, un trafic de circa 300.000 de oameni pe zi. Actuala retea de metrou din Capitala, cu 51 de statii, este tranzitata zilnic de aproximativ 600.000 de calatori.

Citeste articolul integral pe Adevarul.



Citeste si