4 Decembrie 2013

Oficial UE: Romania sa respecte recomandarile Consiliului, indiferent daca semneaza sau nu cu FMI



Romania trebuie sa respecte recomandarile Consiliului UE privind reformele structurale si masurile bugetare, indiferent daca semneaza sau nu Memorandumul cu FMI, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al comisarului Olli Rehn, Simon O'Connor, scrie Mediafax.

Intrebat care sunt consecintele refuzului presedintelui Traian Basescu de a semna memorandumul cu FMI, Simon O'Connor a precizat ca decizia apartine Bucurestiului.

"Din punctul de vedere al Comisiei este foarte simplu. Romania a aplicat pentru acordul preventiv si, bineinteles, Romania trebuie sa decida daca doreste sa continue programul care a fost convenit in vara", a spus oficialul european.

Acesta a mai precizat ca, "indiferent ce alegere face Romania, este esential sa implementeze complet recomandarile Consiliului (UE) din iulie".

Recomandarile includ "masuri fiscale pentru a asigura indeplinirea tintelor bugetare stabilite, precum si reforme structurale ample pentru a imbunatati capacitatea administrativa a Romaniei si pentru a ridica potentialul de crestere economica", a explicat purtatorul de cuvant al comisarului pentru politici economice si bugetare, Olli Rehn.

"Pentru noi asta este important, iar, in ceea ce priveste acordul, Romania trebuie sa ia o decizie. Vom astepta aceasta decizie", a mai spus Simon O'Connor.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, luni seara, ca a decis sa nu aprobe memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenti la carburanti.



Citeste si